Thursday, January 21, 2010

Shehriye pilavi

Malzemeler:
150-200g et
1 orta boy sogan
2 orta boy havuc
1 paket shehriye(254g)
kaynamish su
Shehriyeni tepsiye yayratin ve 350F firine verin. 3-5 dakika arasinda kizariyor(kizardiginda hemen cikarin cok kizartmayin). Tencereye biraz sivi yag koyun ve eti kavurun. Etin tuzunu ayarlayin. Et kavrulduktan sonra sogany dograyip ekleyin. Soganda kavrulduktan sonra havucu kibirt cubugu seklinde kesin ve tencereye ilave ediniz ve havuc biraz yumusana kadar kavurun. Ondan sonra kaynamish su ilave ediniz (havucu biraz ortsun) ve su kaynadiktan sonra shehriyeni koyun ve shehriyeni 1cm ortene kadar kaynamish su ilave ediniz. Tuzunu ayarlayip biraz yuksek ateste shehriye suyunu cekene kadar kaynatin.( surekli kasikla karishtirin). Sonra tencerenin altini cok pes ateshe getirin ve tencerenin kapagini kapatin 10 dakika. Sonra pilavi 1 kere karishtirip tekrar tencerenin kapagini 10 dakika kapatin. Pilav pishtikden sonra sicakligina servis yapin. Afiyep olsun.

0 comments:

Post a Comment