Tuesday, January 19, 2010

Patlicanli yemek 1

Malzemeler:
1 buyuk boy patlican
200g et veya kiyma
1 orta boy sogan
2 domates kabuklari soyulmush
Patlicani yikayin ve kurutun. ve 350F firina verin. Patlican iyice yumusana kadar pishirin. Basga bir tabada eti kicik dograyin ve biraz siviyagda kavurun. Sonra sogany dograyip ilave ediniz. Sogan kavrulduktan sonra domateslerri kup seklinde dograyin ve onlarida ilave ediniz. Tuzunida ayarlayin. Patlican pishtikden sonra firindan alin ve kabugunu soyun. Sonra servis tabagyna koyun ve catalla ezin. Ben ezdikten sonra picakla kesyorum patlicani. Kenarina hazirladiginiz etli yemegi koyun. Ortasyna 1 su bardagi yogurtu rendelenmish 1 dish sarimsak ile karishtirip koyun. Yanindan shehriyeli pilav yapyp servis yapin. Afiyet olsun.

0 comments:

Post a Comment