Saturday, January 2, 2010

Shehriye corbasi

Malzemeler:
2-3 tane kemikli et olmazsa tavuk budu veya tavuk kanatida olabilir
200g shehriye
1 yemek kashigi domates salca
1-2 su bardagi soguk su
nane
Kemikleri yikayip tencereye koyun suda ilave derek etin kemikten kolaylikla ayrilmasina kadar kaynatin orta ateshte. Et pishtikden sonra kemikten eti ayirin ve ufak dograyin. Suyunuda bir tabaga ayirin ve sogumaya birakin. Tencerede tereyaga unu kavurun. Salcani ekleyin ve biraz daha kavurup soguk su ilave ediniz.ve kashikla karishtirin. Su kaynadiktan sonra yavas yavas kemik kaynattik suyu ilave edin ve kaynatin. Kaynadiktan sonra shehriyeni ve eti koyun ve tuzunuda ayarlayin. Shehriye pishtikden sonra nane sepin ve servis yapin. Afiyet olsun.

0 comments:

Post a Comment