Thursday, January 7, 2010

Ozbek somsasi


Malzemeler:

4 su bardagi un
1 su bardagi smetana
2 yemek kashigi margarin veya tereyag (oda sicakliginda)
1 yumurta
450g kiyma (ben et kullandim)
tuz, bir iki damla sirke
1/2 tatli kashigi soda
1 sogan
1 yumurta sarisi uzeri icin
Sogani kucuk dograyin ve kiyma ile karishtirin. Tuz ve istedik baharatlarnizi katip karishtirin. Tereyagi elinizle karishtirip diger malzemeleride ekleyin ve hamur yogurun. Hamurdan parcalar alyp merdane ile yuvarlak sheklinde acyniz ve ortasyna ic harcini koyup resimdeki gibi kapatin. Kapatilmish tarafi altda olacak tepside.
Tepsiye aluminium folya yazip  yaglayin ve somsalari duzun. Uzerlerine yumurta sarisini surun ve 460F yuzi kizarana kadar pishirin.

0 comments:

Post a Comment