Friday, January 8, 2010

Kiymanin esliginde bulgur pilav

Malzemeler:
2 orta boy sogan
2-3 yemek kashigi tereyag(siviyag kullanabilirsiniz)
2 yemek kashigi domates salcasi
1 orta boy potates
1 su bardagi pilavlik bulgur
300g kiyma
1 yeshil biber
2 domates
tuz, su, karabiber

Tabada kiymani, 1kucuk dogralmish sogany, biberi kawurun. Pishmesine biraz kalanda domateslerin kabugunu soyup kup seklinde dograyin ve kiymanin ustune ilave edin. Tuz ve karabiberide katin ve pisherine kadar kawurun. Tencereye yag koyup sogany kawurun. Sogan kawrulduktan sonra potates(potatesi biraz buyuk kub seklinde dograyin ),domates salca ekleyin. Potates tencereyin duybune yapisip baslayinca bulgury yikayip tencereye koyun ve 1-2 kere karishtirip su kuyun(suyun kaynamish olmasi lazim). Su bulgury1cm gibi kapatmasi lazim ve kaynatin. Surekli kashikla karishtirin. Bulgur suyunun hepsini cekmesine biraz kalanda ocagin altyny en pes ateshe getirin ve tencerenin kapagini 15 dakika kapatin. Sonra pilavi bir kere kashikla karishtirip tekrar tencerenin kapagini 15 dakika kapatin.Pishtikden sonra servis tabagina kiyma ile beraber koyup servis yapin. Afiyet olsun.

0 comments:

Post a Comment