Thursday, December 17, 2009

Pirozhki

Malzemeler:
hamuru icin (ben hamuru ekmek makinesinde ekmek hamuru gibi yapyorum)
makinede yaparsaniz 1 ekmeklik hamur
elde yaparsaniz
2 su bardagi ilik su
1,5 tatli kashigi kuru maya
tuz,aldigi kadar un, karabiber
Ici icin:
400g kiyma
1 sogan kucuk dogralmish
biraz maydanoz kucuk dogralmish
1/2 su bardagi sut

Hamur yapip ikiye cikana kadar bekletin. Ic malzemelri karishtirin. Hamurdan yumurtadan biraz kucuk parcalar alyp merdane ile acyn. Sonra yarsyna kadar ic malzemeden koyarak kenarlaryny catal ile birleshtirin. Tabaga biraz sivi yag koyun ve orta ateshte pishirin yuzi kizarana kadar. Sonra eylesine ovurin ve pishirin.(yag azalirsa birazdan ekleyin,az yagda pishiseniz guzel olur). Afiyet olsun.

0 comments:

Post a Comment