Thursday, December 24, 2009

Ispanakli turkmen mantisi

Malzemeler:
300g ispanak kucuk dogralmish
1 sogan kucuk dogralmish
tuz,karabiber
hamuru icin:
1,5 su bardagi ilik su
tuz
aldigi kadar un
uzeri icin:
yogurt
tereyagda kavrulmush nane ile pulbiber

Onceden ic harcini hazirlayorus. Sogany siviyagda kavurup sicakligna ispanagin uzerine koyun ve tuz,karabiber ilave edrek elnizle iyice karishtirin(ispanagin iyice ezilip suyu cikmasi lazim). Sonra hamur malzemesinden hamur yapin ve yumurta ululygynda parca alyp merdane ile acyn(hamurun kalinligi 2mm olmali)ve kare sheklinde kesiniz. Ortasina ic harcini koyarak 4 burcuny birleshdirin sonrada iki burcuny. Diger hamurlarida oyle yapin ve pishircek kabunuza biraz siviyak koyun ve mantylan alty setrleshene kadar orta ateshte kavurun. Sonra mantylaryn yarsindan gecene kadar kaynamish su ilave ediniz ve biraz tuz koyup kapagini kapatin ve suyunu cekene kadar pishirin. Pishtikden sonra uzerine yogurt ve tereyagda kavrulmush nane ile pulbiberi kuyun. Afiyet olsun.

0 comments:

Post a Comment