Thursday, December 24, 2009

Mantarli pizza tarifi

Malzemeler:
hamuru icin:
1 yumurta
2,5 su bardagi un
0,5 cay bardagi siviyag
2 yemek kashik yogurt
0,5 cay bardagi sut yada su
1 yemek kashik kuru maya
1 cay kashik seker
uzeri icin:
2 yemek kashigi ketcup olmazsa 2 yemek kashigi siviyag ile suvlandirlan 1 domates salcasi
1 orta boy sogan kucuk dogralmish
2 orta boy domates
2 orta boy biber
300g mantar
zeytin, karabiber
kashar peynir, tuz
Suti ilitin ve sute mayani ve shekeri ilave edip 15 dakika bekletin. Hamur yapicak kabunuza unu koyun ve ortasini havuz gibi aciniz ve hamur malzemelen hepsini koyup hamur edin. Hamur ikiye cikana kadar ilik yerde bekletin uzerini orterek. Uzeri icin malzemeleri dograyin. Tepsiye aluminum folya yazin ve yaglayin. Hamuru tepsiye gecirin ve elinizi yaglayarak hamuru elinizle acyn (yani pizzany nasil yufka etmek isterseniz hamuru o kadar aciniz). Ondan sonra catal ile hamuru 10-15 yerinden cumdurun. Sonra ketcup olmazsa hazirladiginiz domates salcany surun uzerine. Ondan sonra mantar,sogan,biber,domates,zeytin koyun ve biraz tuz ve karabiber sepin ve onceden 380F istilmish firinda 20dakika pishirin. Sonra uzerine peynir koyup tekrar firina verin. (peynir ereyene kadar)Afiyet olsun.

0 comments:

Post a Comment