Thursday, December 17, 2009

Ispanakli borek



Malzemeler:
1 phyllo dough#4
ispanak 300g
sogan 1 kucuk dogralmish
1/2 su bardagi ogratilmish beyaz peynir
tuz,karabiber
Sosu icin:
50ml zeytin yag
2/3 su bardagi sut
1/2 su bardagi su
2 yumurta
1 cay kashigi tuz
Tabaga biraz yag koyun ve sogani kavurun. Sonra ispanagi ilave ediniz ve suyunu cekene kadar kavurun. Biraz tuz ile karabiberide ilave ediniz. (ispanak yapraklari kucuk olursa dogramaya gerek yok direk koyabilirsiniz, buyuk olursa 3-4 bolege boluniz). ispanak suyunu cektikden sonra altini kapatip sogumaya birakin. Sonra peyniri koyup karishtirin.Tepsiye alumin folya yazyn ve yag surun. Resimdeki gibi iki tane yufkany tepsiye serin ve uzerine sos surun. Bunu 7 kere tekrar yapin(tepside 14 yufka olacak). Ama her iki yufkadan sonra sos surmeyi unutmayin. Sonra ic harcini kayunuz ve tekrar iki yufkadan sos surerek koyunuz. En ust yufkayanin uzerine kalmis sosu guyunuz. Suzamda sepebilirsiniz.Ondan sonra 350F firinda yuzi kizarana kadar pisirin.

0 comments:

Post a Comment