Saturday, November 14, 2009

Yogurt corbasi


Malzemeler:
1 yemek kasigi un
15 yemek kasigi yogurt
1/2 su bardagi pirinc
orta boy sogan
kiyma, tereyagi, maydanoz
tuz, karabiber, kaynamis su

Kiyma ile karabiberi karistirin ve kucuk toplar hazirlayin. Sonra tencereye un ve yogurty ileve edip yuksek ateste kaynayincaya kadar surekli karistirin. Kaynadiktan sonra kaynamis su ekleyin(1 litre gibi) ve 1 dakika kaynatip pirinci ekleyip 10 dakika orta ateste karistirarak kaynatin. Sonra kiymadan hazirladiginiz toplary ekleyip piserine kadar karistirin. Ayra bir tabada sogany kucuk dogran ve tere yagiyla kavurun pembelesene kadar. Corba hazir olduktan sonra kovrulmus sogany, tuz ve kucuk dogralmys maydanozy ekleyip 1 dakika kaynatin ve altyny kapatin. Corbanyz koyu olursa kaynamis su ilave edebilirsiniz. Sicakligina servis yapin.

0 comments:

Post a Comment