Friday, November 20, 2009

Baklava




Malzemeler:



Phyllo Dough #4(454g)
200g erimis margarin
ceviz
1/2 su bardagi siviyag

Serbeti:
2+1/4 su bardagi seker(benim su bardagim 250ml)
2+1/4 su bardagi su
1/2 limon suyu

Serbeti hazirlayip sogumaya birakin. Ben ilik oldugunda serbeti buz dolabyna koyuyorum. Tepsiye 10 kat yufkani koyun ve margarinin yarisini surun. Sonra 8 tane yufkany koyun ve kalan margarini surup ceviz sepin(resimdeki gibi). Ceviz septikden sonra kalan 10 yufkanyda koyup barlavany istediginiz sekilde kesiniz ve uzerine siviyagy dokunuz. Firini onceden 330F getiriniz ve pisirin. Pistikden sonra disinda 10 dakika bekletip sonra soguk serbeti kuyunuz. Baklavanyn iyice kizarmasini isterseniz uzeri icinde margarin kullanin, o zaman 250g margarin lazim olucak, firinide 225F getiriniz (yaklasik 40-50dakikada pisiyor)

0 comments:

Post a Comment