Monday, November 23, 2009

Kiymali borek






















Malzemeler:

1lb Phyllo pastry
250g kiyma
1 sogan
2 domates
1 biber
duz,karabiber

Sosu icin:
50ml zeytin yag
2/3 su bardagi sut(benim bardagim 250ml)
1/2 su bardagi su
2 yumurta
1 cay kashigi tuz

Biberi, sogani kucuk dograyin, domateslerin kabugunu soyun ve onlarida dograyi. Tabaga biraz yag guyarak kiymani, sogani ve biberi kavurun. Kavrulunca domates,tuz, karabiberi ilave ediniz ve biraz daha kavrunuz. Sos icin malzemelerin hepsini karishtirarak sos hazirlayin. Tepsiye alumin folya yazyn ve yag surun. Resimdeki gibi iki tane yufkany tepsiye serin ve uzerine sos surun. Bunu 7 kere tekrar yapin(tepside 14 yufka olacak). Ama her iki yufkadan sonra sos surmeyi unutmayin. Sonra kavrulmus kiymayi ilave ediniz ve tekrar iki yufkadan sos surerek koyunuz. En ust yufkayanin uzerine kalmis sosu guyunuz. Suzamda sepebilirsiniz.Ondan sonra 350F firinda yuzi kizarana kadar pisirin.






0 comments:

Post a Comment