Friday, November 13, 2009

Turkmen pilavi




Malzemeler:



400 g et ( ben tavuk kanatlarini kullandim)
1 su bardagi siviyag
2 tane havuc
2 su bardagi pirinc
1 kuru sogan
kaynamis su


Eti dograyip tuzlayin ve tencereye yagi ekleyerek kavurun. Et pistikden sonra sogany ekleyin ve 2 dakika kavurun. (sogany kucuk dogramayin) Sonra havuclary temizleyip, cubuk sekilinde kiyin ve tencereye ekleyip 2 dakika kavurun. Havuclar kovrulunca kaynamis su ekleyin(havuclari kapatacak kadar). Baska bir tabakta pirincin uzerine kaynamis su ekleyerek 3 dakika bekletin(suyun pirinci kapatmasi lazim. Su ekledikten sonra pirinci kasikla karistirin). 3 dakika gectikden sonra pirinci soguk su ile yikayip tencereye ekleyin ama pirinci eklemezden once 1 yemek kasigi tuz ekleyin. Pirinci ekledikten sonra kaynamis suyu pirinci 2 cm kapatincaya kadar ilave edin. Tencerenin altini yuksek atese getirin ve surekli pirinc suyunu cekinceye kadar karistirin. Pirinc suyunu cekdikten sonra tencereyin altini en dusuk atese ayarlayin ve tencerenin kapagini sikica kapatarak yaklasik 20 dakika pisirin. Bu sure dolduktan sonra pilavi kasikla karistirin ve tekrar tencerenin kapagini kapatarak 20 dakika pisirin. 20 dakika gectikden sonra sicakligna servis yapin.






0 comments:

Post a Comment