Saturday, November 14, 2009

Turkmen mantisi




Malzemeler:

350g koyun eti
1 buyuk potates
1 buyuk sogan
karabiber, tuz, biraz su

Hamuru:
1-1,5 su bardagi ilik su
1 tatli kasigi tuz
aldigi kadar un

Eti, sogani ve potatesi kucuk dograyin ve karistirin. Istediginiz baharatlari ekleyin(biraz su ekleyin). Hamur malzemeleri karistirin ve ele yelmesmecek yumusak hamur yapin. Hamurunuzy bekletmezden yumurtadan biraz ulu parcalara ayriniz. Parcalari merdane ile kalinligi 3mm kadar gelinceye aciniz. Acdiginiz hamuru kare shekilinde kesiniz(resimdeki gibi), ortasina ic harci koyarak 4 burcunu birleshtirin sonrada iki burcunu birleshtirin. Mantyni nasil tabada yapmak isreseniz o tabaya sigicak mantini yaptikdan sonra tabaya biraz yag kuyun ve mantylari duzun ve orta ateshte mantylaryn alty biraz kizarana kadar kavurun(mantynin alty cok az kizasin) sonrada kaynamish su ilave edin (su mantynyn yarsyndan gecene kadar). Tabayin altyny biraz kisa ateshe getirin ve kapagini kapatarak manty suyunu chekene kadar pishirin. Pishtikden sonra sarymsakli yogurt ve tereyagynda kavrulmush nane ile pul biber ile servis yapin.

0 comments:

Post a Comment