Wednesday, November 18, 2009

Sekerpare




Malzemeler:
250ml tereyagi
1 su bardagi seker pudrasi (benim su bardagim 250ml)
2 yumurta sarisi
1/3 su bardagi irmik
2 su bardagi un
1 tatli kasigi karbonat
ceviz 22 tane

Serbeti:
1 su bardagi su
1 su bardagi seker
1/4 limon suyu

Onceden serbeti hazirlayip sogumaya birakin(buz dolabinda sogusa daha guzel). Tereyagi eretin ve seker pudrasi ile karistirin. Sonra yumurta sarisini ekleyin ve karistirin. Karistirdiktan sonra kalan malzemeleride ekleyin ve yumsak hamur yapin. Hamurunuzu bezle ortup 15 dakika dinlendirin. Sonra hamuru 22 tane parcalara ayriniz ve tepsiye duzun. Ben tepsiye folyo koydum. Cevizleride her sekerparenin uzerine koyunuz ve 375F pisirin. Pistikden sonra soguk serbeti uzerlerine dokun.

0 comments:

Post a Comment