Wednesday, March 10, 2010

Sihir pastasi


Pasta tarifi: Malzemeler keki icin:
6 yumurta
8 yemek kasigi seker
9 yemek kasigi mayonez
konservada satilmis sekerli sut 1 konserva(380g)
 500-550g un
1pk kabartma tozu
 Kremasi:
700g smetana(28 yemek kasigi)
8 yemek kasigi seker
Yumurta ile sekeri iyice cirpin. Sonra mayonezi katin ve cirpin. Ondan sonra sekerli sutu katin ve cirpin. Sonra kabartma tozu ile unu ilave ediniz(kek yaptigmiz gibi koyu olmasi lazim, hamur degil). Sonra yaglanmis yuvarlak veya kare seklindeki 1cm kalinlikda borcamlara kuyun ve onceden isitilmis 360F firinda 20-25dk pisirin. Kek pisince smetana ile sekeri cirpin ve dolapda bekletin. Kek pistikden biraz bekletip sonra iple olmazsa picakla ikiye ayirin ve servis tabagina bitanesini koyun ve krema surun sonra digerlerinide ustune koyarak aynisini yapin. Ben ustune kekin kenarlaryndan keserek ufaladim ve uzerine septim. Sonrada renkli kek susu ile susledim.

0 comments:

Post a Comment