Wednesday, March 3, 2010

Lebeniye corbasi

Malzemeler:


Köfte için:
• avuc ici  kıyma
• tuz
• karabiber

Köfteleri kızartmak için:
• 2 yemek kaşığı siviyağı

Çorba için:

• 1 su bardağı haşlanmış, iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut(ben bir hazir konserva kullandim)
• yarım su bardağı pirinç
• yarım kg yoğurt
• 1 yumurta
• 1 yemek kaşığı un, silme

Üzeri için:
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanması:

1. Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Hepsini bir tepsiye dizip buzdolabında dinlendirin.
2. Yarım kg yoğurt,1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile iyice karistirip biraz buyuk ateste karistirarsak kaynatin. Çorba kaynamaya başlayınca 500ml sicak su, pirinci ve nohutları ilave edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin.
3. Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı siviyag koyun. Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın. Tavayı sallayarak köfteleri kızartın.
4. Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin. Yarım saat öncesinde çorbayı ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin. Tuzunu ayarlayın.
5. Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın. Naneyi ekleyin. Karışımı çorbaya ilave edip servis yapın.

0 comments:

Post a Comment