Friday, March 12, 2010

Lahanali rus pogacasi

Malzemeler:
  • 3 tatli kasigi kuru maya(yeast)
  • 1000g un
  • 60g seker(6 yemek kasigi)
  • 3 tatli kasigi tuz
  • 250g tereyag
  • 400ml kaynamis su
Ic harci:
  • 500g lahana
  • 4 yumurta
  • 30ml siviyag
  • 1 orta boy sogan
Hamur yapicak kabiniza biraz un,kuru maya,seker ve tuzu koyun. Ayri bir kaba kaynamis suyu koyun ve icine tereyago dograyip suda eritin. Tereyag eridikten sonra diger kapdaki unun uzerine kuyun ve pogaca hamuru gibi hamur yapun. (unu aza azdan katin). Hamuru ilik yerde 1 saat bekletin iyice kabarana kadar. Hamurumuz kabarinca tencereye su koyun ve tuz ilave ederek kaynatin. Su kaynadiktan sonra lahanni yikayin ve dograyin (cok kucuk olmasin) ve tuzlu suda 20 dakika haslayin orta ateste. O zaman yumurtalarida ayri bir kapda kaynatalim. Soganida siviyagda dograyip kovuralim. Lahananin suyunu suzun ve 1 yemek kasigi tereyag koyun icine. Sonra sogan ve yumurtalarida kabugunu temizlap dograyip hepsini karistirin. Hamurdan kucuk parcalar alyp elimizle acyp ic harcini koyalim ve kapatip tepsiye dizelim. Uzerine yumurta surerek onceden isitilmis 350F yuzu kizarana kadar pisirelim. Afiyet olsun.

0 comments:

Post a Comment