Wednesday, March 3, 2010

Hasanpaşa köfte ve potates toplari

8 kişilik


http://clickserve.cc-dt.com/link/click?lid=41000000030397793
malzemeler:
1. köfte malzemeleri:
o 750g kıyma
o 1 baş kuru soğan
o 2 yumurta
o 2 dilim bayat ekmek içi
o tuz
o karabiber

2. püre malzemeleri:
o 5-6 orta boy patates (ben iki tane buyuk kullandim)
o 2 yemek kaşığı tereyağı
o 1 yumurta
o yarım su bardağı süt
o tuz

3. salçalı su
o 1 yemek kaşığı domates salçası
o 1 su bardağı su

1. püre için patatesleri soyup, haşlayın. püre makinesinden geçirin. tencerede tereyağını eritin. patatesleri ekleiyn. yumurtayı ilave edip karıştırın. sütü karıştıra karıştıra ekleyin. en son tuzunu koyup püre yapın.

2. köfte malzemelerini karıştırın. harçtan cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın. köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200C fırında 15-20 dakika pişirin. (çok pişirirseniz kuru olur)

3. fırından çıkarıp çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin. 1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin. tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin
Benim potates puresinden biraz kaldi onuda toplar yaptim (disina havuc,dereotu ve sumak kullandim)

0 comments:

Post a Comment